Ce aduce fericirea?

25.06.2013 19:27
 
Toate momentele negative isi au originea in netrairea momentului. Trecutul, viitorul sunt nesemnificative, sustine Tolle si adauga: "Doar prezentul iti asigura fericirea." Orice moment din trecut si din viitor a fost sau va fi candva "acum". De aceea prezentul trebuie sa fie singurul asupra caruia merita sa te concentrezi.
Scapa de gandurile neimportante! Trebuie sa aducem liniste si seninatate in mintea noastra. Nu avem nevoie decat de o pauza in gandire. Aceasta se numeste "No Mind".
Mai intai incearca sa-ti privesti ratiunea din exterior: "La ce ma gandesc acum? La viitor? Stop! Ce se intampla acum in jurul meu?" Poti face aceste exercitii in orice situatie, chiar si cand esti in autobuz. Privesti pe fereastra si te gandesti: "Cand ajung acasa o sa rezolv asta si asta." Gresit: aceste ganduri apartin viitorului. Incearca sa te concentrezi pe prezent. Inchide ochii o clipa. Respira intr-un ritm linistit - si vei avea sentimentul prezentului. "Respir, imi simt trupul si muschii." Deja incepi sa te simti mai bine. Daca alegi prezentul, vei avea sentimentul ca tocmai a venit primavara sau ai avut parte de o superpartida de sex.
Daca ti-ai insusit deja prezentul, vei incepe sa-ti indepartezi inconstient gandurile care iti afecteaza starea "No Mind" si vei renunta la tot ceea ce nu are legatura cu prezentul. In primele zile, aceste exercitii sunt eficiente pentru cateva secunde si atunci cand nu ai altceva mai important de facut. Mai tarziu, vei putea sa ai sentimenul momentului chiar si intr-un context neplacut. In timp ce te afli intr-un ambuteiaj, de exemplu.
Dupa cateva exercitii incepi sa dai uitarii situatiile neplacute. Tolle, care traieste in prezent, poate sa depaseasca chiar si durerea sau experientele dificile. Nimic nu-l poate impiedica sa-si atinga scopul! Trecutul ar trebui privit din exterior, ca o lada cu fotografii vechi. Impaca-te cu el. Nu trebuie sa invinovatesti pe nimeni pentru ceea ce s-a intamplat, nici macar pe tine.
Prin aceste exercitii vei fi mult mai sensibila la trairile tale, la nevoile sufletului tau. Dupa cateva zile te vei simti deja "eliberata" si senina.